ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини запропонував опозиції обговорити розширення повноважень Ердогана

Турецька опозиція виступає проти перетворення країни з парламентської на президентську республіку

Прем'єр Туреччини запропонував опозиції обговорити розширення повноважень Ердогана
Ахмет Давутоглу

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу запропонував опозиційним лідерам провести зустріч, на якій він планує поговорити в тому числі про створення нової Конституції.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News

Давутоглу відправив запит лідерам усіх опозиційних партій, представлених у парламенті за підсумками виборів 1 листопада: лівоцентристської Народно-республіканської партії, націоналістичної Партії національного руху і прокурдської Партії демократії народів.

Зустріч глава турецького уряду планує провести до кінця 2015 року.

За допомогою поправок до Конституції пропрезидентська "Партія справедливості і розвитку" (ПСР) сподівається перетворити Туреччину з парламентської на президентську республіку.

Ахмет Давутоглу є лідером ПСР.

Конституційна реформа - проект нинішнього президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, мета якого перетворити Туреччину з парламентської на президентську республіку для того, щоб зосередити в руках глави держави всю повноту влади. Ердоган обіймав пост прем'єра з 2003-го по 2014 рік. У серпні 2014 року був обраний главою держави. Зараз президент Туреччини не володіє реальними повноваженнями і вважається церемоніальною фігурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram