ГоловнаСвіт

Помірна сирійська опозиція: Путін і його генерали - купа брехунів

Сирійські повстанці заявили, що Росія далі бомбить їхні позиції.

Помірна сирійська опозиція: Путін і його генерали - купа брехунів
Сирийские повстанцы (Архив)

Бійці Вільної сирійської армії (ВСА) звинуватили російську владу в брехні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами повстанців, авіація РФ не допомагає їм у боях, а навпаки, заважає.

"Хтось намагається довести, що Росія надає логістичну допомогу демократичним силам Сирії. Вона не пропонувала нам такої підтримки", - заявив представник ВСА Таляль Салу.

За його словами, російська авіація завдала удару по ісламістах угруповань "Ахрар аль-Шам" і "Джабхат ан-Нусра", коли з ними билися демократичні сили. "Вони побачили скупчення сотень людей, для них це була хороша можливість для атаки, але домовленості з нами не було. Ні контактів, ні угод, ні взаємодії також не було", - резюмував Салу.

Керівник іншої групи, яка входить у ВСА, Хасан Хадж Алі назвав Росію своїм супротивником. "Сьогодні наш штаб у Джебель-Акраді був розбомблений росіянами, вчора наш штаб на півночі Алеппо теж зруйнували вони. У мене десять поранених. Ось ваша російська підтримка", - заявив Алі.

"Путін і його генерали - купа брехунів", - додав Алі.

Раніше 14 грудня начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов заявив, що російське авіаугруповання в Сирії щодня завдає 30-40 ударів по терористах в інтересах загонів ВСА, які свого часу боролися з офіційним Дамаском. Він пояснив, що загони ВСА загальною чисельністю понад п'ять тисяч осіб спільно з урядовими військами Сирії ведуть наступ у провінціях Хомс, Хама, Алеппо і Ракка.

Демократичні сили Сирії - союз Загонів народної самооборони курдів (YPG), сил християн-ассірійців, а також Сирійської арабської коаліції - об'єднаних підрозділів сирійської опозиції, підтримуваних США.

Вільна сирійська армія - союз різних угруповань, що становлять найбільш помірну опозицію режиму сирійського президента Башара Асада. У неї входять і світські, і ісламістські угруповання. Єдиної адміністративно-командної структури в організації немає. Підтримку цій організації надають США і Саудівська Аравія.

30 вересня російська авіація почала завдавати авіаударів по території Сирії. Метою російської військової операції оголошено допомогу сирійській владі у боротьбі з бойовиками "Ісламської держави". Росію звинувачують у бомбардуваннях позицій повстанців, під час яких гинуть мирні жителі. Росія відкидає звинувачення і називає ці повідомлення інформаційною атакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram