ГоловнаСвіт

"Когалымавиа", літак якої вибухнув над Синаєм, оголосила про припинення польотів

Останній рейс "Когалымавиа" виконала 20 листопада.

"Когалымавиа", літак якої вибухнув над Синаєм, оголосила про припинення польотів
Фото: EPA

Авіакомпанія "Когалымавиа" ухвалила рішення про припинення польотів через закриття найпопулярніших туристичних напрямків - Єгипту і Туреччини.

Про це повідомила представник компанії Світлана Яковлєва, пише газета "Ведомости".

За її словами, льотний склад перебуває в оплачуваній відпустці. Співрозмовниця видання не уточнила, з якого моменту припинено польоти і коли може бути відновлено. Яковлєва додала, що компанія працює над новими програмами.

В аеропорту "Домодєдово", який є базовим для авіакомпанії, повідомили, що останній рейс від них "Когалымавиа" виконала 20 листопада, зазначає газета.

"Когалымавиа" здійснює чартерні перевезення під брендом Metrojet і входить до туристичного холдингу Tourism Holding & Consulting. 31 жовтня над Єгиптом розбився її літак Airbus 321, що летів із Шарм-ель-Шейха у Санкт-Петербург, усі 224 людини, що були на борту, загинули. Пізніше ФСБ оголосила, що літак зазнав катастрофи внаслідок теракту.

На початку листопада після катастрофи літака А321 Airbus на Синайському півострові президент Росії Володимир Путін заборонив польоти до Єгипту. Услід з'явилася пропозиція заборонити польоти російської авіації в Туреччину. Ініціативу було озвучено після інциденту з російським Су-24, збитим на кордоні Сирії 24 листопада турецькими ВПС. Незабаром туроператорам рекомендували утриматися від відправлення туристів до Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram