ГоловнаСвіт

У Бельгії затримано двох підозрюваних у причетності до паризьких терактів

Імовірних терористів помістили під арешт на один місяць.

У Бельгії затримано двох підозрюваних у причетності до паризьких терактів
Бельгийская полиция
Фото: EPA/UPG

У Бельгії затримано ще двох підозрюваних у причетності до паризьких терактів.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на бельгійських прокурорів.

Так число затриманих у Бельгії за звинуваченням у причетності до терактів у Парижі зросло до восьми осіб, зазначає агентство.

Офіс федерального прокурора повідомив, що громадянина Франції Саміра З., 1995 року народження, затримали в аеропорту Брюсселя під час спроби вилетіти в Марокко вранці 29 листопада. За словами прокурорів, його підозрюють у тому, що він щонайменше двічі намагався виїхати до Сирії 2015 року, його вважають частиною найближчого оточення бельгійця Білала Хадфі, 20-річного терориста, який підірвав себе в Парижі.

Ще одного підозрюваного, громадянина Бельгії П'єра Н., 1987 року народження, затримали під час обшуку його будинку в брюссельській комуні Моленбек-Сен-Жан уранці 29 листопада.

Обидва підозрювані постали перед судом у четвер. За словами прокурорів, поки що їх помістили під арешт на один місяць.

Теракти в Парижі сталися ввечері в п'ятницю, 13 листопада, в семи місцях, у тому числі в концертному залі "Батаклан", де бойовики взяли заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс" пролунали три вибухи. Жертвами нападів стали 130 людей, понад 350 постраждали. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІД).

На всій території Франції запроваджено режим НС, також діє прикордонний контроль, для забезпечення безпеки мобілізовано 1,5 тис. військових. Силові структури розшукують можливих співучасників терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram