ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росавіація заборонила єгипетській авіакомпанії літати в Росію

EgyptAir, що потрапила під заборону в РФ, планувала збільшити частоту польотів між Єгиптом і Росією

Росавіація заборонила єгипетській авіакомпанії літати в Росію
EgyptAir
Фото: EPA/UPG

Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) заборонило єгипетській авіакомпанії EgyptAir здійснювати польоти за рейсом "Каїр-Москва" з 14 листопада.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в аеропорту "Домодєдово".

"В аеропорт надійшла телеграма Росавіації про заборону з 14 листопада польотів авіакомпанії EgyptAir на територію Росії", - розповів співрозмовник.

За словами джерела агентства, близького до Росавіації, російська авіаційна влада пояснила заборону польотів EgyptAir відсутністю програми авіаційної безпеки. Джерело розповіло, що коли авіакомпанія починає польоти в Росію, вона мусить надати необхідні для цього документи, у тому числі і програму авіаційної безпеки.

EgyptAir здійснює рейси з Каїра до Москви тричі на тиждень. Раніше представник EgyptAir розповів "Интерфаксу", що авіакомпанія планує збільшити частоту польотів між Єгиптом і Росією у зв'язку зі скасуванням російських рейсів до Єгипту.

З 6 листопада за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна призупинили авіасполучення з Єгиптом. Заборона на польоти до Єгипту пов'язана з катастрофою російського літака А321 над Синаєм. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що авіасполучення призупинено, поки не забезпечать належний рівень безпеки.

EgyptAir - державна авіакомпанія Єгипту, яка виконує польоти у понад 50 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram