ГоловнаСвіт

Розшифровка "чорної скриньки" А321 нічого не дала

Параметричний самописець не розкрив причину катастрофи лайнера.

Розшифровка "чорної скриньки" А321 нічого не дала
Фото: EPA/UPG

Розшифровка параметричного самописця Airbus А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа", що розбився на Синайському півострові, не допомогла встановити причину найбільшої за кількістю жертв авіакатастрофи в історії Росії.

Про це пише російське видання "Коммерсант" з посиланням на близькі до розслідування джерела.

Фіксація режимів роботи всіх систем літака реєстратором припинилася миттєво - після відриву хвостової частини, в якій був прилад. Катастрофічна ситуація на борту розвивалася так стрімко, що пілоти, які керували літаком, радше за все, не встигли зреагувати на неї. Тому марними можуть виявитися і записи мовного самописця, який до того ж сильно пошкоджено.

Експерти вважають, що таке могло статися через вибухову розгерметизацію салону, в результаті чого від фюзеляжу літака відокремилася його хвостова частина, в якій і був аварійний параметричний самописець. Під час відокремлення стався розрив усіх кабелів, що з'єднують «чорну скриньку» з інформаційними датчиками.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург.

Росія і Єгипет виключають версію теракту. Водночас Великобританія і США, які не беруть участі в безпосередньому розслідуванні причин катастрофи лайнера, всерйоз розглядають версію теракту, ґрунтуючись на розвідувальних даних - перехопленні переговорів терористів, а також на агентурній інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram