ГоловнаСвіт

Ан-12, який впав у Південному Судані, не мав підстав для польотів, - "Антонов"

Своєчасно не було виконано комплекс технічного обслуговування, повідомили в концерні.

Ан-12, який впав у Південному Судані, не мав підстав для польотів, - "Антонов"
Фото: eyeradio.org

Транспортний літак Ан-12 з російським екіпажем, який впав після зльоту з аеропорту Джуба (Південний Судан), не мав підстав для виконання польотів.

Про це йдеться в заяві ДП "Антонов", передає УНІАН.

Згідно з інформацією, наявною у ДП "Антонов", літак Ан-12Б був зареєстрований у Республіці Таджикистан і був побудований в 1971 році.

"За даними ДП "Антонов", Ан-12Б (№01347704) не мав підстав для виконання польотів, оскільки своєчасно не був виконаний комплекс технічного обслуговування, передбачений експлуатаційною документацією, у тому числі роботи зі збільшення ресурсів і термінів служби, а також необхідні доопрацювання для виконання подальшої безпечної експлуатації", - заявили в ДП "Антонов".

Згідно з міжнародними правилами ICAO, авіаційна власта Південного Судану - країни, де сталася катастрофа, або Республіки Таджикистан - країни реєстрації, повинні офіційно повідомити Державній авіаційній адміністрації України або Бюро з розслідування катастроф та інцидентів цивільних повітряних суден України про факт катастрофи, наголошується в заяві.

"Авіаційною владою України буде прийнято рішення щодо участі ДП "Антонов" у розслідуванні цієї катастрофи. ДП "Антонов" висловлює глибоке співчуття сім'ям всіх постраждалих внаслідок катастрофи Ан-12Б", - заявили в ДП "Антонов".

Нагадаємо, Ан-12 з російським екіпажем на борту зазнав аварії в Південному Судані відразу після вильоту з аеропорту Джуби. Літак впав на берег річки Білий Ніл, де в той момент були рибалки. За даними місцевих ЗМІ, жертвами катастрофи стали понад 40 осіб. На самому літаку було п'ять членів екіпажу і сім пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram