ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Лондон припинив політичний діалог з Москвою, - посол Росії

За словами російського дипломата, єдиною сферою контактів між Британією і РФ залишилася культура

Лондон припинив політичний діалог з Москвою, - посол Росії

Посол Росії у Великобританії Олександр Яковенко заявив, що за ініціативою Лондона політичні зв'язки з Москвою зведено нанівець через позиції країн щодо Сирії і Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Times.

За словами Яковенка, під час нещодавньої зустрічі з політичним директором МЗС Великобританії Саймоном Гессом він попросив про співпрацю Москви і Лондона в Сирії. Зокрема, мова йшла про спільне визначення цілей атак по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава". Крім того, Яковенко запропонував разом співпрацювати з "Вільною сирійською армією" для боротьби з терористами. За його словами, Великобританія відмовилася від співпраці.

Після цього перервалися практично всі політичні контакти між країнами, в тому числі і діалог між лідерами, розповів російський посол.

"Форуми для дискусій у сферах торгівлі та економічного співробітництва, на яких ми обговорювали теми, що становили взаємний інтерес, заморожено, наукові зв'язки - фактично перервано, і єдиною сферою (контактів) залишилася культура", - додав Яковенко.

На цьому фоні в посольстві Росії в Лондоні скоротилося число дипломатів, оскільки британська влада відмовилась надати їм візи.

Військова операція Росії в Сирії почалася 30 вересня. За цей час країну не раз звинувачували в тому, що замість заявлених авіаударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави" літаки атакують цілі сирійської опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram