ГоловнаСвіт

Завтра відбудеться міні-саміт ЄС з проблем міграції

У Брюсселі зустрінуться лідери восьми країн ЄС

Завтра відбудеться міні-саміт ЄС з проблем міграції
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Завтра, 25 жовтня, відбудеться міні-саміт Європейського Союзу, який буде присвячено питанням міграційної кризи.

Як повідомляє Polskie radio, в Брюсселі зустрінуться лідери восьми країн ЄС: Австрії, Болгарії, Хорватії, Греції, Німеччини, Румунії, Словенії та Угорщини.

За даними видання, цей саміт - реакція на зростання хвилі біженців, що прибувають до Європи через Західні Балкани, що стали одним з головних транзитних маршрутів.

Після того, як Угорщина закрила кордон із Сербією, а пізніше ще й з Хорватією, мігранти почали з'являтися в Словенії. На адресу Будапешта звучать слова критики, а Любляну і Загреб звинувачують у нарощуванні проблем, пов'язаних з біженцями. Побоюючись ескалації конфлікту з використанням сили, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вирішив скликати екстрену нараду, незважаючи на те, що організація зустрічей за участю лідерів країн ЄС належить до компетенції голови Європейської ради Дональда Туска.

"Останні тижні показали, що міграційну кризу не вдасться вирішити на національному рівні. Жодна країна не може перекладати відповідальність на сусідів. Тільки спільні дії можуть бути ефективними", - підкреслив спікер Єврокомісії Маргарітіс Шинас.

Нагадаємо, раніше лідери Євросоюзу і Туреччини на саміті в Брюсселі погодили попередній план дій щодо обмеження напливу мігрантів до Європи. Міжнародна неурядова організація Amnesty International 17 жовтня розкритикувала цей план, заявивши, що не беруться до уваги труднощі, з якими мігранти стикаються в Туреччині, або зобов'язання ЄС запропонувати їм захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram