ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін: Росія готова застосувати високотехнологічну зброю

Окрім того, у РФ є аналоги американської зброї, стверджує президент

Путін: Росія готова застосувати високотехнологічну зброю
Фото: un.org

Росія змушена модернізувати свою армію високоточною і високотехнологічною зброєю, оскільки більшість комплексів застаріли, а система озброєнь у світі вдосконалюється, справа тут не у світовій гонці.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в ефірі телеканалу "Россия 1", пише російське агентство РИА "Новости".

За його словами, партнери повинні знати, що Росія може в разі загрози для забезпечення своєї безпеки застосувати цю зброю.

"В принципі, всі наші партнери, в усякому разі на експертному рівні, обізнані, що у Росії є така (високоточна) зброя. Одна річ, що на експертному рівні знати, що нібито, що у Росії така зброя є, інша річ - переконатися в тому, що вона, перше, дійсно є ... і вона дійсно високої якості. Третє, що є люди, добре навчені, підготовлені, які можуть її системно застосовувати. І четверте - у Росії є воля її застосувати, якщо це відповідає національним інтересам держави і російського народу", - сказав Путін.

Зокрема, за словами Путіна, Росія в Сирії застосувала високоточну зброю для боротьби з "Ісламською державою". Каспійська флотилія випустила крилаті ракети проти терористів.

Президент розповів також, що у Росії є аналоги американської зброї: вони не гірші, не кращі - "вони такі самі". "Справа не в гонці озброєння, а в тому, що сучасні засоби на ураження, доставку вдосконалюються, змінюються, і в інших країнах це відбувається швидше, ніж у нас. Тому ми просто змушені не відставати", - заявив президент.

Нагадаємо, Росія почала наносити авіаудари в Сирії 30 вересня. Відразу ж після цього представники сирійської опозиції заявили, що під час бомбардування загинули мирні жителі. Росія всі звинувачення заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram