ГоловнаСвіт

Швейцарія призупинила продаж автомобілів Volkswagen

Під заборону можуть потрапити близько 180 тис. нових автомобілів

Швейцарія призупинила продаж автомобілів Volkswagen

Швейцарія призупиняє продаж автомобілів концерну Volkswagen, обладнаних дизельними двигунами, які можуть не відповідати екологічним нормативам.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Близько 180 тисяч нових автомобілів, випущених під брендами Audi, Seat, Skoda і VW у 2009-2014 роках, можуть опинитися під забороною", - йдеться в заяві федеральної дорожньої служби.

Заборона буде чинною, поки швейцарській владі не вдасться прояснити ситуацію із заниженням показників шкідливих викидів в атмосферу в деяких дизельних моделей.

За попередніми оцінками, порушення можуть стосуватися 11 млн автомобілів, а штрафи за постачання на ринок "Фольксвагенів" із програмним забезпеченням, яке повідомляло хибні дані, становитимуть до $18 млрд.

Нагадаємо, американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який вмикає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх під час звичайної експлуатації. Тож реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen із дизельними двигунами виявилися набагато вищими, ніж показували результати тестів.

Керівництво автогіганта визнало свою провину в ситуації, що склалася, після чого голова Volkswagen Мартін Вінтеркорн покинув свою посаду. Новим гендиректором концерну призначено Маттіаса Мюллера, який доти очолював підрозділ Porsche.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram