ГоловнаСвіт

НАТО допоможе Іраку у зміцненні обороноздатності

Пакет допомоги Іраку від Альянсу включає заходи підтримки в семи пріоритетних галузях.

НАТО допоможе Іраку у зміцненні обороноздатності
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Держави-члени НАТО домовилися щодо пакету допомоги в посиленні обороноздатності Ираку.

Про це заявив у п'ятницю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Це рішення, прийняте сьогодні Північноатлантичною радою, підкреслює прихильність НАТО поглибленню нашого партнерства з Іраком", - йдеться в заяві, поширеній у Брюсселі штаб-квартирою НАТО.

За словами Столтенберга, цей крок допоможе зміцнити сектор безпеки і оборони країни в тих галузях, де НАТО може надати найефективніше сприяння.

У заяві також повідомляється, що пакет включає заходи підтримки в семи пріоритетних газулях: консультації з реформи сектору безпеки; боротьба із саморобними вибуховими пристроями, знешкодження вибухонебезпечних предметів та розмінування; цивільне військове планування, кіберзахист, військова медицина і медична допомога, військова підготовка, планування на випадок надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, що однією з найбільш серйозних загроз Іраку на даний момент є терористичне угруповання "Ісламська держава".

"Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року проголосила там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі зі США. Із серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram