ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія вирішила знищувати заборонені європейські сири бульдозерами

Москва дійшла висновку, що відправляти заборонені продукти в дитбудинки або бойовикам ДНР/ЛНР недоцільно.

Росія вирішила знищувати заборонені європейські сири бульдозерами
Архив
Фото: Знайдено в Україні

Россільгоспнагляд буде знищувати сири, заборонені до ввезення в Росію, за допомогою бульдозера.

Про це розповів помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, повідомляє ВВС.

"Зазвичай рослинні продукти просто заорюють в спеціально відведених місцях. М'ясо відправляють на утильзаводи, де їх переробляють на м'ясо-кісткове борошно. Це борошно може бути використане як корм для тварин, тому що воно буде повністю знешкоджене в процесі переробки. З молоком, як і з будь-якою іншою рідиною, будуть чинити, тобто виливати в певних місцях. Сири, швидше за все, пройде бульдозер, а потім - на звалища", - пояснив Алексєєнко, висловивши думку, що велику кількість продуктів знищувати не доведеться.

При цьому помічник голови Россільгоспнагляду заявив, що відправляти продукти в дитячі будинки або як допомогу на південний схід України недоцільно, оскільки "невідомо, ким вироблена ця продукція, які ризики вона в собі несе".

Раніше в п'ятницю уряд Росії затвердив процедуру знищення незаконно ввезених в країну продуктів. Позбавлятися від санкційних продуктів наказано "негайно" в присутності щонайменше двох незацікавлених осіб. Крім того, документ зобов'язує фіксувати процедуру на відео та фото із зазначенням дати і часу.

Цього тижня президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення з 6 серпня товарів, ввезення яких заборонено в рамках продуктового ембарго. Дія документа не поширюється на товари, ввезені фізичними особами для особистого користування.

Зауважимо, що указ президента РФ Володимира Путіна про знищення продуктів, заборонених до ввезення в Росію, тобто в обхід санкцій, який обурив громадськість, просять скасувати. Для того щоб якось вплинути на рішення влади, росіяни збирають підписи під петицією про скасування указу на сайті Change.org.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram