ГоловнаСвіт

Американський телеканал опублікував карту китайських хакерських атак у США

Основними цілями хакерів ставали дані про інфраструктуру Штатів.

Американський телеканал NBC опублікував "секретну карту Агентства національної безпеки", на якій зазначені місця розташування різних організацій і відомств, які зазнали хакерських атак китайських хакерів.

У повідомленні, розміщеному на сайті NBC, джерело інформації не називається.

Карта китайских хакерских атак в США
Фото: АНБ/NSA
Карта китайских хакерских атак в США

На карті червоними крапками позначено понад 600 приватних компаній і державних відомств, які стали жертвами успішних кібератак за останні п'ять років, у тому числі Google і Lockheed Martin. Найсерйозніша концентрація точок - на східному узбережжі США, в Каліфорнії, Далласі, Чикаго, Майамі, Сіетлі та Детройті.

Телеканал зазначає, що основними цілями хакерів ставали дані про інфраструктуру, особливо електричну та комунікаційну. У результаті зломів було викрадено різноманітні дані: від креслень гібридних автомобілів і рецептів ліків - до структури американської військової та цивільної системи регулювання повітряного руху.

За даними джерел NBC, карту було підготовлено для звіту АНБ у лютому минулого року. У службі коментувати ці дані відмовилися.

Останнім часом у США сталося кілька гучних хакерських зломів державних серверів. Так, на початку липня повідомлялося, що хакери викрали дані 21 млн американців.

Як правило, влада країни заявляє, що до нападів причетні китайські або російські хакери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram