ГоловнаСвіт

В Угорщині протестували проти будівництва "антиміграційної" стіни

На угорсько-сербському кордоні почалося будівництво 175-кілометрового огорожі.

Сотні маніфестантів зібралися у вівторок, 14 липня, біля базиліки Святого Іштвана в центрі Будапешта, а потім попрямували маршем на площу Кошута, до будівлі парламенту країни, протестуючи проти зведення стіни на кордоні між Угорщиною та Сербією.

Про це повідомляє euronews.

Організатором акції виступила громадська організація "Солідарність із мігрантами".

На думку мітингувальників, будівництво буде коштувати величезних грошей, а практична користь дорівнює нулю. При цьому вони вважають, що це позначиться негативно на іміджі Угорщини.

Учасники акції протесту звели символічну стіну, а потім розрізали її на дрібні шматочки. Вони кажуть, що і найвища стіна не зможе перешкодити людям утікати від війни.

При цьому, як зазначає euronews, коли організатори планували цю маніфестацію, вони не знали, що до часу її проведення на угорсько-сербському кордоні вже почнеться будівництво огорожі.

Будівельні роботи розпочали в понеділок поблизу містечка Морахалом на півдні Угорщини. Сюди звозять усі компоненти, необхідні для зведення стіни завдовжки 175 кілометрів - за задумом угорської влади, вона повинна захистити країну від потоку нелегальних мігрантів. Військовослужбовці риють рови для фундаменту. Для будівництва планують залучити в'язнів.

Ще не побудована стіна вже розділила саме угорське суспільство: одні вважають її ганьбою для країни, а інші бояться великого напливу біженців і підтримують політику консервативного уряду Віктора Орбана.

Тим часом у минулі вихідні на території Угорщини було затримано понад дві тисячі нелегальних мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram