ГоловнаСвіт
Спецтема

Більшість греків згодні прийняти умови ЄС, - опитування

За даними ЗМІ, Греція не отримає ні цента європейських коштів, поки у владі перебуває Ципрас

Більшість греків згодні прийняти умови ЄС, - опитування
Греция
Фото: EPA/UPG

Більшість громадян Греції (47%) готові прийняти умови кредиторів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними GPO (Greek Public Opinion), на прийдешньому референдумі лише 43% опитаних вирішили відкинути умови Євросоюзу, ще 10% вагалися з відповіддю. Загалом було опитано 1000 осіб, можлива похибка становить 3,1%. Таким чином, з питання про прийняття умов ЄС грецьке суспільство розкололося майже навпіл.

У Греції 5 липня відбудеться референдум з питання ухвалення програми "трійки" міжнародних кредиторів (Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ). Її умови передбачають введення жорсткого режиму економії - підвищення податків та урізання пенсій та інших соціальних виплат в обмін на реструктуризацію боргу. Євросоюз підтримує цю програму, проте уряд Алексіса Ципраса виступає проти.

Раніше високопоставлений німецький політик на умовах анонімності заявив виданню The Times, що Греція не отримає ні цента європейських коштів, поки у владі в країні перебувають прем'єр-міністр Алексіс Ципрас і міністр фінансів Яніс Варуфакіс. За його словами, можливому виділенню допомоги перешкодить керівництво Німеччини, для якого ці фігури є неприйнятними.

28 червня Греція ввела контроль за рухом капіталу, закрила банки і біржу. Обсяг валюти, яку можна переказувати в банкоматах, становить €60 на одну карту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram