ГоловнаСвіт

Тбіліський зоопарк заявив про загибель половини тварин

Частина тварин зуміла вибратися, включаючи бегемота, якого повернули в зоопарк

Тбіліський зоопарк заявив про загибель половини тварин
Наводнение в Тбилиси
Фото: EPA/UPG

Адміністрація Тбіліського зоопарку в понеділок розповсюдила заяву, в якій підтвердила загибель понад 50% тварин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Унаслідок сильного дощу вийшла з берегів річка Вере і затопила прилеглу ущелину. Річка увірвалася в зоопарк приблизно о 23:30 в неділю. Вода повністю накрила вольєри з тваринами. На місці події перебували співробітники зоопарку, були мобілізовані рятувальники і загін спецпризначення. Рятувальна операція тривала всю ніч. Частина тварин потонула, частина зуміла вирватися з вольєрів. Співробітники зоопарку всю ніч намагалися за допомогою спеціальних засобів приспати тварин і перенести їх на безпечну територію. Спецпризначенці були змушені здійснити ліквідацію кількох хижаків, які дісталися до автомагістралі, де через затори зібралося багато людей", - йдеться в повідомленні.

"На жаль, загинули троє наших працівників: Гуліко Читадзе, її чоловік Малхаз Читадзе і Гіві Двалі", - зазначили в адміністрації зоопарку.

У заяві говориться, що рятувальні та пошукові роботи тривають. "Поки що неможливо встановити точну кількість загиблих тварин, оскільки вольєри все ще затоплені. Потонуло понад 50% вихованців. Частина зуміла вибратися, включаючи бегемота, якого повернули в зоопарк", - йдеться в заяві.

За даними адміністрації, вижили лише ті тварини, чиї вольєри перебували на височині. Серед них слони, білі леви, леопарди, олені, зебри, лами, тапір, носоріг, цивета, сервал, коні, зубри, гірські козли і різні птахи.

Повінь у Тбілісі сталася у ніч на неділю. Найскладнішою ситуація у Тбілісі залишається у районі траси Ваке-Сабуртало, де вночі було затоплено приватні житлові споруди у ущелині річки Вере. Мерія Тбілісі повідомила, що кількість жертв трагедії досягла 12.

15 червня в Грузії оголошено траур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram