ГоловнаСвіт

Непал попросив у донорів $6,6 млрд на відновлення

Донорську конференцію призначено на 25 червня.

Непал попросив у донорів $6,6 млрд на відновлення
Фото: EPA/UPG

Непал, що постраждав від сильного землетрусу, проситиме в міжнародних донорів 6,6 млрд доларів на 5-річний план відновлення країни. З такою заявою в суботу вийшов уряд Непалу, пише Reuters.

Донорську конференцію, на яку запросили 36 країн світу і 24 донорські агентства, призначено на 25 червня. "Ми сподіваємося на гарну підтримку з боку донорів під час конференції", - цитує агентство Сумана Шарму Прасада, можновладного чиновника міністерства фінансів Непалу. Місцеві чиновники сподіваються, що ті, хто не може допомогти грошима, погодяться на списання боргів держави або дадуть відстрочку на виплати.

Два землетруси - 25 квітня і 12 травня - вбили майже 8800 осіб і знищили 500 тисяч будинків. Втрати для економіки країни оцінюють у 7 млрд доларів. Катастрофа призведе до серйозного уповільнення економіки - замість прогнозованого на цей рік зростання 4,6% тепер очікують лише 3%.

25 квітня в Непалі стався землетрус магнітудою 7,9, епіцентр був за 82 кілометри на північний захід від Катманду, осередок залягав на глибині 15 кілометрів. 12 травня зафіксували нові серйозні поштовхи - магнітуда становила 7,4. Епіцентр був за 76 кілометрів на схід від Катманду. Осередок землетрусу залягав на глибині 18,5 кілометра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram