ГоловнаСвіт

У Молдові більше не транслюють телеканал "Россия 24"

Питання про скасування заборони можуть розглянути після дотримання телеканалом норм європейської конвенції

У Молдові більше не транслюють телеканал "Россия 24"

Рішення Координаційної ради з телебачення і радіомовлення (КРТР) про заборону ретрансляції на території Молдови російського телеканалу "Россия 24" було опубліковано в п'ятницю в "Офіційному моніторі" Республіки Молдова.

Таким чином, заборона набула сили закону, повідомляє Укрінформ.

"Координаційна рада з телебачення і радіомовлення вимагає від усіх операторів кабельного та супутникового телебачення дотримуватися прийнятого рішення. За недотримання національного законодавства у галузі телерадіомовлення може бути прийнято рішення про відкликання ліцензії на діяльність у сфері кабельного і супутникового телебачення", - наголошується в рішенні КРТР.

Підкреслюється також, що питання про скасування заборони на ретрансляцію телеканалу "Россия 24" може бути розглянуто лише тоді, коли телеканал буде дотримуватися норм Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Ретрансляція телеканалу заборонена в Молдові від сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, вперше заборона на ретрансляцію в Молдові цього телеканалу була введена ще в 2014 році (за необ'єктивне висвітлення подій в Україні). Пізніше телеканал став активно втручатися у внутрішні справи Молдови, підтримуючи політичні сили, які виступають за інтеграцію в путінський Євразійський союз.

Нагадаємо, в березні 2014 року в Україні призупинили трансляцію чотирьох російських телеканалів. У тому ж місяці трансляцію російських каналів припинили в Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram