ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Генпрокуратура Росії виявила цінову змову на продовольчому ринку

ФАС оштрафувала дві птахофабрики на суму у $25,5 тис. за необґрунтоване підвищення цін на м'ясо птиці

Генпрокуратура Росії виявила цінову змову на продовольчому ринку
архив
Фото: ria.ua

Генеральна прокуратура Росії виявила цінову змову на російському продовольчому ринку.

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова представника відомства Марини Гридньової, змову виявили на ринках цукру, м'яса птиці, курячого яйця, свинини і хліба.

"Під час перевірок встановлено факти порушень, які вимагають вжиття заходів як прокурорами, так і органами контролю. Виявлено випадки недобросовісних дій, що ведуть до зростання цін на реалізовану продукцію, в тому числі цінові змови", - сказала вона.

Ставропольське відділення Федеральної антимонопольної служби (ФАС) оштрафувало дві птахофабрики на суму в 1,3 млн рублів ($25,5 тис.) за необґрунтоване підвищення цін на м'ясо птиці. За даними Генпрокуратури, закупівельники в Алтайському краї встановили змову, за якою встановили однакові закупівельні ціни на молоко. Необґрунтоване підвищення цін також було виявлено у Новосибірській області: дві оптові компанії підвищували відпускні ціни на гречку з серпня по грудень 2014 року.

Зазначається, що у деяких областях порушено адміністративні справи за фактами продажу в магазинах товарів, заборонених до ввезення.

25 лютого стало відомо, що Асоціація компаній роздрібної торгівлі (АКОРТ) виступила з ініціативою заморозити на два місяці ціни на соціально значущі продукти. Цю ініціативу підтримали торгові мережі, що працюють у Росії, - "Магніт", X5 Retail Group, Metro Cash&Carry, "Лента", "Ашан" та "Дикси", "O'кей", "Глобус", "Билла", "Зельгрос", "Вестер" і "Утконос".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram