ГоловнаСвіт

Російський "Прогрес" згорів над Тихим океаном

Причину аварії космічної вантажівки назвуть у найближчі дні

Російський "Прогрес" згорів над Тихим океаном

Російський транспортний космічний корабель "Прогрес М-27", запущений з Байконуру 28 квітня, у ніч на п'ятницю згорів у щільних шарах атмосфери.

Про це повідомляє офіційний сайт Роскосмосу.

"ТГК "Прогрес М-27М" припинив існування о 5:04 (за московським часом) 8 травня 2015 року. Вхід у щільні шари атмосфери стався на 160-му витку над центральною частиною Тихого океану", - йдеться у повідомленні.

"Результати розслідування інциденту пов'язаного з нештатним виведенням ТГК "Прогрес М-27М" будуть надані найпізніше 13 травня після завершення роботи державної комісії", - зазначили у Роскосмосі.

За попередніми даними, причиною нештатного запуску "Прогресу" став вибух третього ступеня ракети-носія "Союз", як повідомило "Интерфакс" джерело, близьке до аварійної комісії. За його інформацією, інцидент зі ступенем стався за п'ять-шість секунд до відділення від нього "вантажівки". Після цього корабель почав обертатися зі швидкістю, що перевищує допустиму. Унаслідок обертання система управління "Прогресом" вийшла з ладу.

Нагадаємо, вантажний корабель "Прогрес" запустили 28 квітня. Він мав доставити на МКС паливо, кисень, апаратуру для наукових експериментів, посилки для космонавтів і астронавтів, а також продукти харчування. Збиток від втрати корабля оцінюється у 5 млрд рублів.

5 травня американські експерти прогнозували падіння російського "Прогресу" неподалік від Лас-Вегаса 8 травня. При цьому російські експерти не змогли назвати точний час сходження "Прогресу" з орбіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram