ГоловнаСвіт

Колишній власник "Конверсбанку" не зміг оскаржити екстрадицію в Литву

Російського бізнесмена звинувачують у розкраданні €480 млн із рахунків литовського банку.

Колишній власник "Конверсбанку" не зміг оскаржити екстрадицію в Литву
Фото: delo.ua

Високий суд Лондона відхилив апеляцію колишнього власника українського "Конверсбанку", росіянина Володимира Антонова про екстрадицію в Литву.

Про це повідомляє

ВВС.

Громадянина Росії, 39-річного Володимира Антонова разом з литовським бізнес-партнером Раймондасом Баранаускасом звинувачено в розкраданні €480 млн із рахунків належного йому банку Snoras, який був одним з найбільших у цій країні.

Обидва банкіра заперечують висунуті звинувачення.

Литовська влада видали європейський ордер на арешт банкірів ще в листопаді 2011 року, після того, як їх назвали головними підозрюваними на досудовому розслідуванні.

В Україні Володимир Антонов відомий тим, що у 2011 році став одноосібним власником 100% акцій ПАТ "Конверсбанк". А в Британії Антонов відомий купівлею і нетривалим володінням футбольним клубом "Портсмут", який придбав кілька місяців перед тим того самого року.

Після початку кримінального переслідування він мусив залишити посаду голови клубу, а його компанія Convers Sports Initiatives перейшла під зовнішнє управління. Антонова швидко звільнили, але відтоді він продовжував оскаржувати в англійських судах вимогу литовської прокуратури про екстрадицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram