ГоловнаСвіт

На антиісламський мітинг у Дрездені вийшли 10 тис. осіб

Суд заборонив проводити акцію "Дрезден вільний від нацистів" у межах чутності її ідеологічних супротивників

На антиісламський мітинг у Дрездені вийшли 10 тис. осіб
Антиисламский митинг в Дрездене
Фото: EPA/UPG

На антиісламський мітинг правого руху "Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу" (PEGIDA), який проводили у понеділок, 13 квітня, у Дрездені, вийшли близько 10 тис. осіб.

Про це повідомляє Associated Press.

На демонстрації виступив лідер правої нідерландської Партії свободи Герт Вілдерс.

Крім того, у місті пройшов мітинг противників PEGIDA, що зібрав близько 2,5 тис. осіб. Організаторами маніфестації виступила спілка груп під назвою "Дрезден вільний від нацистів". У місцевому суді заборонили учасникам цієї демонстрації мітингувати в межах чутності їхніх ідеологічних супротивників, щоб не порушувати їхнє право на свободу слова.

PEGIDA планує взяти участь у червневих виборах мера Дрездена. Згідно з попередніми опитуваннями громадської думки, кандидат від цього руху відстає від конкурентів, висунутих основними політичними партіями.

Масові антиісламські демонстрації руху PEGIDA у Німеччині проводять з жовтня 2014 року. Наймасштабніша акція пройшла 13 грудня у Дрездені, на ній були присутні близько 25 тис. осіб. Прихильники PEGIDA вимагають посилення міграційних законів та обмеження потоку біженців у країну.

Торік 173 тис. осіб попросили в Німеччині притулку, 25 тис. з них отримали дозвіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram