ГоловнаСвіт

Бойовики ІД стратили 18 своїх соратників за спробу здатися курдам

Ісламісти далі безчинствують в Іраку

Бойовики ІД стратили 18 своїх соратників за спробу здатися курдам
Боевики "Исламского государтва" (архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) стратили 18 своїх соратників, які контактували з озброєними формуваннями курдів і планували здатися їм.

Про це повідомляє агентство Fars.

Бойовики провели масову страт в провінції Кіркук на півночі Іраку. Страчених бойовиків звинувачували в тому, що вони відправляли курдам короткі повідомлення і проводили голосування, щоб остаточно вирішити, чи здатися противникам угруповання. Убиті були арабами і приєдналися до ІД, після того як угруповання захопило частину Іраку.

11 лютого в місті Таль-Афар на північному заході Іраку бойовики ІД стратили 23 своїх соратників, які відмовилися воювати з курдами. 10 лютого в провінції Кіркук терористи ІД вбили 13 членів угруповання, які зазнали поразки від курдських формувань. А на початку березня бойовики ІД стратили 11 своїх командирів через їхню втечу з поля бою.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. З серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А з середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії. Основну боротьбу з бойовиками ведуть іракська і сирійська армія, а також курдські загони. Це регулярні збройні сили Іракського Курдистану. Формально ці сили вважаються частиною армії Іраку, але фактично підпорядковуються керівництву автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram