ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Турецькі спецслужби повідомили про загрозу терактів у дипмісіях західних країн

Сирійські та палестинські ісламісти прибувають до Туреччини під виглядом біженців

Турецькі спецслужби повідомили про загрозу терактів у дипмісіях західних країн
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Спецслужби Туреччини повідомили, що бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) готують нападах на диппредставництва західних країн.

Про це пише в четвер газета Hurriyet.

За даними турецьких спецслужб від 3 лютого, ісламісти можуть планувати теракти в Анкарі та Стамбулі проти дипмісій країн-членів міжнародної коаліції, що бореться проти ІД.

За даними Національної розвідувальної організації, на кордоні з Туреччиною перебувають близько трьох тисяч бойовиків, точне положення яких визначити вкрай складно.

"Деякі,зокрема лідери угруповання, відповідальні за планування нападів, уже в Туреччині і проживають у будинках, що належать терористичним осередкам", - цитує "Хюррієт" анонімне джерело.

"Декотрі сирійці і палестинці віком від 17 до 25 років потрапили до Туреччини під виглядом біженців, а тепер планують через Болгарію потрапити в інші країни Європи для того, щоб здійснювати теракти на території країн-членів міжнародної коаліції", - зазначає видання.

Турецька влада вже мусила відмовити у в'їзді в країну майже восьми тисячам осіб. Понад тисячу осіб вислали з Туреччини за підозрою у зв'язках з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram