ГоловнаСвіт

В Аргентині вимагають розслідувати смерть прокурора, який готував ордер на арешт президента

Демонстранти звинуватили уряд Кіршнер у сприянні безкарності терористів

В Аргентині вимагають розслідувати смерть прокурора, який готував ордер на арешт президента
Киршнер

В Аргентині тисячі демонстрантів вийшли на вулиці столиці Буенос-Айреса, з вимогою пролити світло на загадкову смерть прокурора Альберто Нісмана, знайденого 18 січня у своїй квартирі з простреленою головою.

Про це повідомляє euronews

За кілька днів до загибелі Нісман звинуватив президента Аргентини Крістіну Кіршнер і міністра закордонних справ у тому, що вони перешкоджали розслідуванню вибуху єврейського культурного центру в Буенос-Айресі у 1994 році, що забрав життя 85 осіб. Він мав пояснити свої звинувачення у парламенті, але не встиг.

Альберто Нісмана знайшли у своїй зачиненій зсередини квартирі, мертвим, з простреленою скронею. Поряд лежав пістолет. За попередніми даними слідства, прокурор вчинив самогубство.

Серед демонстрантів був і лауреат Нобелівської премії миру письменник Перес Есківель. Він заявив про необхідність глибокої реформи спецслужб країни, які, за його словами, завжди виступають на боці влади, а не народу.

Активістка руху за справедливість стосовно жертв вибуху єврейського культурного центру Лаура Гінсберг звинуватила уряд Кіршнер у сприянні безкарності злочинців.

"Сьогодні ми бачимо нову глибоку політичну кризу Загибель Нісмана робить очевидною безкарність відповідальних за вибух єврейського центру", - наголосила Гінсберг.

Прокурор Альберто Нісман готувався представити у Національному конгресі докази того, що президент Аргентини Крістіна Кіршнер і міністр закордонних справ вели переговори з Іраном про вигідну угоду, однією з умов якого було звільнення від відповідальності іранців, підозрюваних в організації вибуху у єврейському центрі. В організації теракту звинувачувався Іран, а у виконанні - рух "Хезболла". Після загибелі прокурора, у його квартирі виявили чернетку ордера на арешт Крістіни Кіршнер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram