ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Обама закликав Конгрес схвалити військову операцію проти "Ісламської держави"

Президент США виступив проти нових санкцій відносно Ірану

Обама закликав Конгрес схвалити військову операцію проти "Ісламської держави"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама звернувся до Конгресу з проханням схвалити застосування військової сили проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Сьогодні я закликаю конгрес показати всьому світу, що ми єдині в цій місії, ухваливши резолюцію, що санкціонує застосування сили проти ІД", - заявив Обама у зверненні до нації.

Разом з тим, він зазначив, що для остаточної перемоги над ІД "знадобиться час". "Замість того, щоб бути втягнутими у нову наземну операцію на Близькому Сході, ми керуємо широкою міжнародною коаліцією, зокрема арабськими країнами, щоб роз'єднати і знищити ІД", - підкреслив Обама.

За його словами, "під керівництвом Америки наступ ІД зупинили в Іраку і Сирії".

Президент США заявив, що вважає безглуздими нові санкції проти Ірану, який протистоїть ІД разом із європейськими країнами. Він підкреслив, що готовий накласти вето на санкції, за які виступають деякі американські законодавці. При цьому Обама нагадав, що США готові застосувати заходи, які завадять Ірану стати ядерною державою, якщо переговори міжнародної "шістки" зайдуть у глухий кут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Обама надав пропозиції щодо розвитку економіки США. Досягненням останніх 15 років Обама назвав економічне зростання США, в тому числі промислове виробництво та енергозабезпечення, питання працевлаштування населення, скорочення фінансового дефіциту, успіхи в розвитку освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram