ГоловнаСвіт

Палестинець з ножем поранив 9 пасажирів автобуса в Тель-Авіві

ХАМАС назвав інцидент "природною реакцією на ізраїльський тероризм проти палестинського народу"

Палестинець з ножем поранив 9 пасажирів автобуса в Тель-Авіві
Раненый пассажир автобуса в Тель-Авиве
Фото: EPA/UPG

Озброєний ножем чоловік поранив дев'ятьох пасажирів автобуса в Тель-Авіві (Ізраїль).

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

У поліції уточнили, що він напав на водія, а потім поранив пасажирів, коли автобус під'їжджав до зупинки. Водієві транспортного засобу вдалося звернутися по допомогу до диспетчера.

Два пасажири перебувають у тяжкому стані. Поранених доправили в медичні центри імені Сураські і Хаїма Шиби.

За даними Рейтер, у результаті інциденту постраждали семеро людей. Це перший палестинський напад у комерційній столиці Ізраїлю з тих пір, як два місяці тому тут зарізали солдата, зазначає агентство.

Нападник спробував утекти з місця злочину, проте був поранений пострілом у ногу і заарештований співробітниками поліції. Правоохоронні органи Тель-Авіва назвали подію терактом. За інформацією CNN, його скоїв 23-річний палестинець з міста Тулькарм.

Жодна організація не заявила про свою причетність до нападу, однак Самі Абу Зухрі (Sami Abu Zuhri), прес-секретар ісламістського руху ХАМАС, який контролює сектор Газа, назвав його "природною реакцією на ізраїльський тероризм проти палестинського народу".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Бін'ямін Нетаньяху, коментуючи цей інцидент, назвав атаку "прямим результатом отруйного підбурювання, поширеного в Палестинській автономії щодо євреїв і їхньої країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram