ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві активіста, який тримав плакат "Je Suis Charlie", заарештували на 38 діб

Російського активіста двічі затримували на Манежній площі

Тверський районний суд Москви постановив на 38 діб заарештувати активіста Марка Гальперіна, затриманого під час одиночного пікету на підтримку сатиричного журналу Charlie Hebdo на Манежній площі.

Про це повідомляє інтернет-видання "Грані.ру".

Гальперіна затримували двічі: 10 січня на Манежній площі в Москві, коли активіст стояв з одиночним пікетом і тримав у руках плакат Je Suis Charlie. Це пікетування суд визнав порушенням частини 2 статті 20.2 КоАП РФ. 15 січня Гальперіна знову затримали на Манежній площі, суд дав йому 30 діб арешту за частиною 8 статті 20.2 ("повторне" порушення на мітингу).

Пункт, за яким активіст отримав 30 діб арешту, введений до статті 20.2 КоАП РФ в липні 2014 року. Адвокат міжрегіональної асоціації російських неурядових правозахисних організацій "Агори" Ільнур Шарапов пояснив "Дождю", що повне додавання адміністративних арештів можливе, оскільки в Кодексі про адміністративні правопорушення, на відміну від Кримінально-процесуального кодексу, ніяк не згадується механізм додавання термінів, отриманих за кілька правопорушень.

13 березня 2014 Роскомнадзор заблокував сайт "Грані.Ру" за "заклики до участі в неузгоджених акціях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram