ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Центральні телеканали Росії викрили в замовчуванні кризи

Представники федеральних каналів заперечують існування заборони на вислів "економічна криза"

Центральні телеканали Росії викрили в замовчуванні кризи
архив
Фото: EPA/UPG

На федеральних телеканалах Росії панує заборона на вислів "економічна криза".

Про це повідомляє РБК із посиланням на джерело в ВДТРК.

Інформацію видання підтверджують дослідження моніторингової компанії "Медіалогія", згідно з якими число повідомлень про кризу в пресі та інтернет-ЗМІ зростає, а на телебаченні від початку січня 2015-го про економічні проблеми говорять усе менше.

Представники телеканалів не підтвердили інформацію про існування заборони.

Неназваний федеральний чиновник зі свого боку зазначив, що жодних спеціальних розпоряджень з приводу висвітлення економічної ситуації не було. Він уточнив, що в телесюжетах подано різні думки, але "якогось перехльосту дійсно немає", а ведучі "не волають, як підірвані", про фінансові проблеми.

За словами співрозмовника видання, телеканали дотримувалися позиції федеральної влади в тому, що населенню не варто купувати валюту на всі готівкові гроші. Чиновник зазначив, що це робилося в інтересах росіян, оскільки "скидання" рублів може призвести до великих втрат для населення.

Колишній перший заступник голови Центробанку Сергій Алексашенко нагадав, що під час економічних проблем у 2008 році тележурналістам наказали відмовитися від слова "криза". "До кінця 2008 року було заборонено використовувати слово "криза", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram