ГоловнаСвіт

Кемерон пообіцяв розширити повноваження спецслужб для стеження за терористами

Британський прем'єр сподівається на переобрання у 2015 році

Кемерон пообіцяв розширити повноваження спецслужб для стеження за терористами
Кэмерон
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що у разі переобрання він зробить все необхідне для отримання британськими спецслужбами додаткових повноважень, які дозволять їм відстежувати інтернет-комунікації з метою боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Якщо я стану прем'єр-міністром, то зроблю все, щоб ухвалили все необхідне законодавство, яке б не дозволило терористам вільно спілкуватися один з одним", - сказав Кемерон, виступаючи з промовою в понеділок.

За словами глави британського уряду, робота інтернет-провайдерів має регламентуватися правилами, які дозволяли б спецслужбам відстежувати інтернет-комунікації підозрюваних у тероризмі.

Попередня спроба посилити законодавство в цій області натрапила на опір партнерів Консервативної партії Кемерона по коаліції - ліберал-демократів. Сам Кемерон зазначив, що надання спецслужбам прав з відстеження екстремістів є "абсолютно правильним" для демократичної країни.

Заява Кемерона прозвучала на тлі терактів, які відбулися минулого тижня у Франції. Протягом кількох днів загинули 17 людей, троє підозрюваних у тероризмі були вбиті.

Нагадаємо, у разі перемоги Консервативної партії Кемерона на майбутніх парламентських виборах уже в 2017 році можуть провести референдум про членство Великої Британії в ЄС. Однак існують побоювання, що ініціативу заблокують, якщо більшість голосів отримає ліберально-демократична партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram