ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" стратила другого британця

Ісламісти пригрозили новими стратами, якщо авіаудари по їхніх позиціях триватимуть

"Ісламська держава" стратила другого британця
Алан Хеннинг
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) стратили громадянина Великобританії Алана Хеннінга, який перебував у них у полоні.

Як повідомляє агентство Рейтер, відеозапис, на якому екстремісти обезголовлюють британця, було викладено в інтернет увечері в п'ятницю, 3 жовтня.

У фіналі відео бойовик попереджає, що якщо авіаудари по позиціях ІД не буде припинено, наступною жертвою стане американський полонений Пітер Кассіг (Peter Kassig). "Обама, ти почав повітряні бомбардування Шама (Сирії), щоб продовжити завдавати удари по наших людях, тому буде правильно, якщо наш наступний удар припаде по твоїх", - заявила озброєна людина в масці.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що вбивство Хеннінга "проявило всю варварську сутність терористів". Він висловив співчуття дружині загиблого і пообіцяв знайти і покарати убивць британського волонтера.

Смерті британця передувала серія авіаударів, завданих силами Королівських ВПС по позиціях ІД. Незадовго до цього міністерство закордонних справ Великобританії організувало телезвернення дружини Хеннінга до ісламістів з проханням звільнити чоловіка.

На момент виходу відео Хеннінгу було 47 років. Він перебував у заручниках на території Сирії протягом дев'яти місяців. Спочатку Хеннінга захопили разом з 20 іноземцями. Захоплення сталося під час його участі у благодійному конвої, приуроченому до Різдва.

Раніше у такий самий спосіб ісламісти розправилися з британцем Девідом Хейнсом та американськими журналістами Джеймсом Фоулі та Стівеном Сотлоффом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram