ГоловнаСвіт

Перемир'я в секторі Гази продовжили ще на 5 діб

Єгипетські посередники далі докладають усіх зусиль, щоб домогтися міцного перемир'я

Перемир'я в секторі Гази продовжили ще на 5 діб
Фото: www.ria.ru

Ізраїль і владний у секторі Гази рух ХАМАС домовилися продовжити перемир'я ще на п'ять діб.

Як повідомляє 14 серпня агентство AFP, таке рішення ухвалено під час консультацій у Каїрі, незважаючи на те, що наразі не вдалося домогтися суттєвого прогресу з основних проблемних питань.

Нове перемир'я було під загрозою зриву. У середу ввечері, за дві години до закінчення чинної на той момент угоди про припинення вогню, влада Ізраїлю заявила, що південь країни зазнав ракетного обстрілу з території сектору Гази. ХАМАС відкинув свою причетність до цього.

Це вже третє перемир'я між Ізраїлем і представниками руху ХАМАС від початку серпня. Перше було оголошено увечері 4 серпня за посередництва Єгипту, а друге - 10 серпня.

Єгипетські посередники докладають усіх зусиль, щоб домогтися міцного перемир'я. Як повідомив представник палестинської делегації на переговорах, рішення про продовження режиму припинення вогню було прийнято, щоб дати більше часу для консультацій.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у відповідь на обстріли із сектору Гази території Ізраїлю із 17 липня проводить сухопутну операцію в палестинському анклаві. До цього впродовж 10 днів ізраїльтяни вели артилерійський обстріл сектору Гази. Втрати палестинців оцінюють майже у дві тисячі осіб, ізраїльтян - у близько 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram