ГоловнаСвіт

ЛАД закликала світову спільноту захистити палестинців від Ізраїлю

Ізраїльтяни і палестинці продовжують обмінюватися ракетними ударами

ЛАД закликала світову спільноту захистити палестинців від Ізраїлю
Лига арабских государств (ЛАГ)
Фото: EPA/UPG

Ліга арабських держав (ЛАД) в понеділок, 14 липня, закликала світову спільноту посприяти припиненню ударів по сектору Гази з боку Ізраїлю, а також захистити мирних палестинців.

Про це повідомляє агентство AFP.

Такий заклик члени ЛАД озвучили перед початком запланованої на понеділок зустрічі, на якій голови МЗС країн-членів організації обговорять ситуацію в секторі Гази. Ініціатором "екстреного" засідання виступив Кувейт, який зараз обіймає пост чергового голови ЛАД.

У доповіді, яку представлять на засіданні, йдеться, що члени ЛАД "вимагають від світової спільноти через правові та гуманітарні інститути втрутитися в ситуацію для захисту населення Палестини". З документа також випливає, що ізраїльські удари по сектору Гази "стали об'єктом обговорення, про який більше не можна мовчати".

Ізраїль з 7 липня проводить в секторі Гази військову операцію "Незламна скеля" з метою припинити ракетний обстріл з боку бойовиків провладного в анклаві руху ісламізму ХАМАС. Наразі операцію обмежено дистанційними ударами з повітря і моря, однак паралельно ведеться підготовка до можливого наземного вторгнення.

Незважаючи на бомбардування сектора Гази, кількість яких перевищила 1,4 тис., бойовики продовжують обстрілювати найбільші міста півдня і центру Ізраїлю. У зоні обстрілу живуть п'ять з восьми мільйонів громадян країни. Наразі система ПРО "Залізний купол" і розвинена інфраструктура цивільної оборони дозволяють уникати втрат з боку ізраїльтян. Палестинська сторона, між тим, втратила загиблими вже понад 170 осіб, в тому числі мирних жителів, більш ніж 1,2 тисячі отримали поранення.

Нагадаємо, раніше в понеділок ЄС вимагав негайного припинення вогню в секторі Гази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram