ГоловнаСвіт

Ізраїль зазнав ракетного обстрілу з півдня Лівану

ХАМАС заперечує свою причетність до обстрілу з ліванської території

Ізраїль зазнав ракетного обстрілу з півдня Лівану
архив
Фото: EPA/UPG

Ізраїль в понеділок, 14 липня, зазнав ракетного обстрілу з території на півдні Лівану, на що єврейська держава відреагувала відповідним артилерійським вогнем.

Як повідомляє агентство Рейтер, це вже третій обстріл Ізраїлю з боку Лівану з минулої п'ятниці.

Представник ізраїльської поліції заявив, що повідомлень про загиблих або поранених не надходило. Внаслідок попередніх обстрілів також ніхто не постраждав.

Атаки з боку Лівану збіглися з наступом ізраїльських військ на сектор Гази, жертвами якого, згідно із заявами палестинської влади, стали щонайменше 160 осіб. Палестинські бойовики, у свою чергу, продовжують ракетний обстріл Ізраїлю.

В Ізраїлі обстріл з боку Лівану пов'язують з військовою операцією в секторі Гази. "Хтось на іншому боці намагається загострити ситуацію на кордоні. Ми не здивовані цим, ми готувалися до цього, ми знали, що бої в Газі могли зачепити й інші райони", - заявив представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) бригадний генерал Мотті Алмоз в інтерв'ю армійському радіо.

Наразі жодне ліванське угрупування не взяло на себе відповідальність за обстріл ізраїльської території.

У серпні 2013 року угруповання "Бригади Абдулли Аззама", пов'язане з Аль-Каїдою, заявило про проведення ракетного обстрілу Ізраїлю з Лівану, зазначає Рейтер.

Ісламістський рух ХАМАС, влада в секторі Гази, заперечує свою причетність до обстрілу Ізраїлю минулої суботи. Представники ХАМАСу в Лівані заявили, що угруповання ніяк не пов'язане із заявою, опублікованою від імені їхнього збройного крила, в якому бойовики взяли відповідальність за атаку на себе.

Тим часом, південний Ліван є оплотом потужного ліванського шиїтського руху "Хезболла", який веде війну з Ізраїлем з 2006 року. Хоча "Хезболла" регулярно заявляє про свою готовність до конфронтації з єврейською державою, аналітики вважають, що насправді військовий конфлікт між сторонами малоймовірний, оскільки бойовики угруповання беруть участь у громадянській війні в Сирії, надаючи підтримку урядовим військам Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram