ГоловнаСвіт

Саркозі образився на звинувачення в корупції

За його словами, він шокований діями слідчих, які намагаються його принизити

Саркозі образився на звинувачення в корупції
Саркози
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що був шокований висунутими проти нього звинуваченнями в корупції.

Як повідомляє агентство AFP, в інтерв'ю телеканалам "ТФ-1" і "Європа-1" він заявив, що шокований діями представників слідства, які намагаються його принизити.

"Я глибоко шокований тим, що сталося. Я не прошу жодних привілеїв, я визнаю свої помилки, я віддаю собі звіт в наслідках. Я не та людина, яка уникає відповідальності. Але, зрештою я закликаю кожного француза, який дивиться і слухає мене, задуматися, чи нормально це - прослуховувати мої особисті розмови, починаючи з вересня минулого року?", - цитує Саркозі euronews.

"Вони навмисно намагаються мене принизити", - заявив він і додав, що звинувачення в корупції були сфабриковані. За його словами, про це говорить той факт, що справу веде судовий слідчий Клер Тепо - член профспілки працівників судової системи з лівою політичної орієнтацією.

"Я ніколи не здійснював дій, які б суперечили принципам Франції чи верховенству закону. Я ніколи не зраджував довіру громадян", - заявив Саркозі.

"Очевидна маніпуляція правосуддям в політичних цілях", - підкреслив він.

Раніше прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс спростував наявність політичного підґрунтя у справі проти Саркозі. Він, зокрема, заявив, що нинішня французька влада не намагається навмисно засудити колишнього главу держави, який неодноразово заявляв про бажання повернутися в політику. Вальс також зазначив, що факти, що послужили підставою для пред'явлення звинувачень Саркозі, були цілком серйозними.

У ніч проти 2 липня Ніколя Саркозі було пред'явлено звинувачення у використанні службового становища в особистих цілях і приховуванні факту порушення комерційної таємниці. Слідчі підозрюють екс-президента в тому, що він отримував від судді інформацію про перебіг справи з приводу можливого незаконного фінансування його виборчої кампанії 2007 року лівійським диктатором Муаммаром Каддафі. Натомість Саркозі міг обіцяти судді престижний пост у Монако.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram