ГоловнаСвіт

У Держдепі припустили, що "фосфорні бомби" під Слов'янськом застосувала РФ

Раніше інформацію про застосування запалювальних бомб спростували

У Держдепі припустили, що "фосфорні бомби" під Слов'янськом застосувала РФ
Джен Псаки

Представниця Держдепартаменту США Джен Псакі на прес-конференції припустила, що фосфорні бомби, в застосуванні яких під Слов'янськом російські ЗМІ звинувачували українських силовиків, могла використати російська сторона, повідомляє телеканал RT.

На зустрічі з журналістами Псакі попросили прокоментувати інформацію про можливе використання фосфорних бомб українськими військами на околицях Слов'янська в ніч проти четверга, 12 червня.

Журналіст агентства Associated Press, який ставив запитання, зазначив, що нібито існують фото і відео, що вказують на застосування цього типу боєприпасів. У відповідь Псакі перепитала: "Ким, росіянами?" Журналіст уточнив, що українською армією. "Я не бачила відповідних повідомлень", - відповіла на це представниця Держдепу.

Нагадаємо, в ніч на 12 червня проросійські сепаратисти повідомили, що село Семенівка в передмісті Слов'янська обстріляли запальними бомбами. У ЗМІ з'явилися повідомлення, що застосовані під час обстрілу бомби могли бути фосфорними боєприпасами. Нацгвардія України згодом спростувала повідомлення про застосування фосфорних бомб проти мирного населення.

Окрім того, як з'ясували згодом, російський телеканал "Звезда" використовував відеозйомку боїв в Іраку 10-річної давності, щоб переконати глядачів у тому, що українські силовики використовують фосфорні бомби під Слов'янськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram