ГоловнаСвіт

Напередодні виборів Ірак сколихнула хвиля насильства

Парламентські вибори 30 квітня стануть першими після виведення військ США 2011 року

Напередодні виборів Ірак сколихнула хвиля насильства
архив

Щонайменше 30 людей загинули і десятки отримали поранення в результаті терактів, що відбулися в понеділок, 21 квітня, в центральному Іраку. Про це повідомляє euronews.

Так, семеро осіб загинули внаслідок вибухів двох замінованих автомобілів в багдадських районах Садр-Сіті і Шааб.

Окрім того, внаслідок нападу терориста-смертника на начиненому вибухівкою автомобілі на контрольно-пропускний пункт сил безпеки в районі Ес-Сувейри, розташованому на південь від Багдада, загинули 13 людей, 35 постраждали.

30 квітня в Іраку мають відбутися парламентські вибори, перші після виведення з країни американських військ наприкінці 2011 року. Від початку цього місяця жертвами терактів стали вже близько 500 осіб.

Нагадаємо, на початку січня 2014 року повстанці-суніти захопили два найбільших міста провінції Анбар-Фаллуджу і Рамаді. Відтоді Багдад практично не контролює ситуацію в цій провінції, але масштабних бойових дій там також не спостерігається. Іракські суніти почали повстання на знак протесту проти шиїтського уряду країни, який, на їх думку, веде антисунітську політику. У Багдаді всі звинувачення заперечують і стверджують, що суніти володіють тими самими правами, як і шиїтська більшість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram