ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували позбавляти мандата за зраду націнтересів

"Единая Россия" хоче, щоб депутат, який проголосував проти анексії Криму, склав мандат

Держдумі запропонували позбавляти мандата за зраду націнтересів
Фото: obozrevatel.com

Депутат від партії "Единая Россия" і перший заступник голови комітету Держдуми у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Михайло Маркелов запропонував російськім законодавцям продумати механізм позбавлення депутатського мандата за зраду національних інтересів, повідомляє 16 квітня "Лента.ру".

"У нас є окремі персонажі, яким надають ефір українські засоби масової інформації, які розпалюють національну ворожнечу, лякають Росією, кажуть про війну з Росією", - заявив він у середу, 16 квітня, уточнивши, що йдеться про члена "Справедливой России" Іллю Пономарьова.

"Навряд чи хтось у цьому залі сумнівається в тому, що депутат Пономарьов з якихось альтруїстичних міркувань їздить в Україну захищати права росіян або українців. Ясна річ, треба відпрацьовувати, але тоді зніми депутатський значок, поклади мандат, одягни форму "Правого сектору" й іди на Майдан", - сказав Маркелов.

Депутат також пошкодував через те, що зараз Дума не має правового механізму позбавлення мандата депутатів "за зраду національних інтересів, а по суті - за зраду Батьківщини", і підтримав ініціативу ЛДПР про позбавлення мандатів депутатів, які не голосували за возз'єднання з Кримом. Напередодні, 15 квітня, комітет Держдуми з питань регламенту відхилив проект постанови фракції ЛДПР про позбавлення повноважень чотирьох депутатів Держдуми: Іллю Пономарьова, Дмитра Гудкова, Сергія Петрова і Валерія Зубова - за їхню позицію щодо возз'єднання Криму з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram