ГоловнаСвіт

Біля будівлі Нацбанку Греції в Афінах стався вибух

10 квітня Греція вперше за чотири роки вийде на міжнародні фінансові ринки

Біля будівлі Нацбанку Греції в Афінах стався вибух
Взрыв у здания банка в Афинах
Фото: EPA/UPG

Замінований автомобіль вибухнув біля будівлі Національного банку Греції у Афінах рано вранці 10 квітня, постраждалих немає. Про це повідомляє агентство Рейтер.

За версією поліції, вибух, що стався о 6:00 ранку за місцевим часом, здійснило одне з лівих чи анархістських угруповань.

Приблизно за 45 хвилин до вибуху невідомий подзвонив до редакції однієї з місцевих газет і попередив, що перед будівлею припарковано автомобіль, у якому знаходиться близько 70 кілограмів вибухівки. Проте поліцейські джерела агентства, що говорили на умовах анонімності, повідомили, що кількість та тип вибухових речовин ще належить встановити.

Зазначимо, що вибух стався за кілька годин до того, як Греція вперше за чотири роки повинна була вийти на міжнародні фінансові ринки, а також напередодні візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Афін.

В останні роки у Греції, яка веде боротьбу зі зростанням безробіття та рецесією, частіше стали траплятися випадки підпалів банків, іноземних компаній та офісів місцевих політиків. Зазвичай, у подібних випадках звинувачуються ліві екстремістські угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram