ГоловнаСвіт

Сенатори США пропонують поширити "закон Магнітського" на весь світ

Цей законопроект дає інструменти, які стримуватимуть зловживання у всьому світі

Сенатори США пропонують поширити "закон Магнітського" на весь світ
Фото: en.wikipedia

Сенатор-республіканець Джон Маккейн і сенатор-демократ Бен Кардін пропонують розширити дію "закону Магнітського" на весь світ.

Про це йдеться у відповідному законопроекті, оприлюдненому на сайті Бена Кардіна.

"Свобода відвідувати США і мати доступ до нашої фінансової системи, включно з національною валютою, є привілеями і не повинні поширюватися на тих, хто порушує базові права людини і принципи верховенства права... Попереджаємо брутальних порушників прав людини від Зімбабве до України, від Гондурасу в Папуа Нової Гвінеї, що вони не зможуть уникнути відповідальності за свої вчинки, навіть якщо їхні власні країни будуть сидіти склавши руки", - сказано в тексті на сайті сенатора, повідомляє РБК-Україна.

Відповідно до законопроекту, президент США оприлюднює й оновлює перелік усіх іноземних громадян, які, на думку президента, на підставі достовірних даних, відповідальні за позасудові вбивства, тортури та інші порушення прав людини, скоєні проти осіб, які виступають за просування прав людини, викривають незаконну діяльність членів уряду. Таким особам має бути заборонений в'їзд у США.

Також президент США заморожує і забороняє операції з майном у США особам, внесеним до переліку, якщо вони мають майно і майнові інтереси у США, якщо майно надходить на територію США, або перебуває під контролем, або переходить під контроль резидента США, або зареєстрованої у США компанії.

Державний департамент і міністр фінансів повинні щорічно звітувати перед Конгресом про дії згідно з даними поправок.

Нагадаємо, закон Магнітського ухвалено у грудні 2012 році. Він запроваджує персональні санкції проти російських громадян, які можуть бути причетними до смерті адвоката Сергія Магнітського. До списку входять 18 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram