ГоловнаСвіт

КНР закликає підтримати посередницькі зусилля спецпосланця ООН щодо Сирії

МЗС Китаю сподівається на якнайшвидше формування перехідного уряду в Дамаску.

КНР закликає підтримати посередницькі зусилля спецпосланця ООН щодо Сирії
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС КНР Ян Цзєчі 31 жовтня заявив, що світ повинен терміново підтримати посередницькі зусилля спецпосланця ООН і ЛАД щодо Сирії Лахдара Брахімі, оскільки ситуація в Сирії погіршується.

Про це повідомляють державні ЗМІ з посиланням на заяву Яна Цзечі.

Міністр також знову закликав сторони сирійського конфлікту негайно припинити вогонь і вжити заходів з формування перехідного уряду, передає державне інформагентство "Сіньхуа".

"Міжнародне співтовариство повинне повною мірою співпрацювати і підтримувати посередницькі зусилля посланця Брахімі, - заявив Ян під час зустрічі з Брахімі в Пекіні. - Відповідні сторони повинні якнайскоріше призначити уповноважених представників, щоб розробити план політичного переходу за допомогою посланця Брахімі та міжнародного співтовариства" .

Він також заявив, що Китай вважає, що ситуація в Сирії щодня погіршується, а "єдиний реалістичний шлях вирішення сирійського питання - через політичні канали".

Після провалу умовного чотириденного перемир'я на час свята жертвопринесення, запропонованого Брахімі, літаки ВПС Сирії нанесли низку авіаударів по позиціях повстанців. За даними правозахисників, за чотири дні жертвами насильства стали близько 500 осіб.

Нагадаємо, Китай і Росія тричі ветували резолюції ООН, покликані збільшити тиск на уряд президента Сирії Башара Асада. Однак Китай стверджує, що дотримується нейтралітету і закликає сирійську опозицію вступити в діалог з урядом. Крім того, Пекін сподівається, що таким чином буде сформовано перехідний уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram