ГоловнаСвіт

Олланд підтвердив, що планує ввести "податок на Google"

Аналогічний закон готується в Німеччині.

Олланд підтвердив, що планує ввести "податок на Google"
Франсуа Олланд
Фото: guardian.co.uk

Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив плани на введення податку з пошуковиків. Таку заяву він зробив під час зустрічі з головою ради директорів Google Еріком Шмідтом.

Раніше французька влада за підтримки видавців газет заявила про бажання ввести податок за показ у видачі посилань на новинні матеріали. Пояснювалося це тим, що пошукачі заробляють на контенті ЗМІ, показуючи користувачам рекламу.

У відповідь Google пригрозила забрати з видачі посилання на сайти французьких ЗМІ, якщо податок буде введено. Невдовзі стало відомо, що Шмідт вирушить до Франції для переговорів з видавцями.

Глава держави також висловив сподівання, що переговори Google зі ЗМІ почнуться якнайшвидше, а угода буде ухвалена до кінця поточного року. Якщо ж цього не станеться, Франція ухвалить закон про податок з пошуковиків.

Ще в березні тодішній президент Ніколя Саркозі заявив, що інтернет-гіганти мають сплачувати податок з он-лайн-реклами французькому бюджету. Аналогічний закон готується в Німеччині.

У вересні уряд Олланд представив бюджет на 2013 рік, в якому передбачено різке скорочення держвитрат - всього на 36,9 мільярда євро. З них близько 20 мільярдів євро чиновники розраховують отримати завдяки підвищенню податків. Пізніше німецький модельєр Карл Лагерфельд, головний дизайнер і креативний директор будинку моди Chanel, назвав президента Франції "імбецилом", який "ненавидить багатих".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram