ГоловнаСвіт

Хакери атакували Білий дім

Адміністрація президента має намір зобов'язати федеральні агентства розробити нову програму безпеки комп'ютерних мереж.

Хакери атакували Білий дім

Комп'ютерна мережа Білого дому зазнала кібератаки. Про це заявили в понеділок, 1 жовтня, офіційні представники адміністрації президента США.

Злом мережі, що стався у вересні, вдалося виявити на ранній стадії, заявили представники Білого дому, наголосивши, що хакери не отримали доступу до секретних відомостей. Під час кібератаки, пояснили вони, використовувалася техніка "спрямованого фішингу" (spear-phishing) - розсилка підроблених електронних листів. Представники Білого дому не озвучили жодних версій про те, хто криється за зломом.

Про злом комп'ютерної мережі Білого дому ще в неділю, 30 вересня, повідомляв сайт The Washington Free Beacon з посиланням на можновладні джерела в адміністрації президента США, що побажали залишитися неназваними. Кібератаку, за даними сайту, здійснила група хакерів, пов'язана з урядом Китаю. Їм, як стверджували співрозмовники The Washington Free Beacon, удалося отримати доступ у мережу військового управління Білого дому, через яку, окрім іншого, управляють американським ядерним арсеналом.

Адміністрація президента Барака Обами найближчим часом має намір зобов'язати федеральні агентства розробити нову програму забезпечення безпеки комп'ютерних мереж. На такий крок Білий дім змушений піти після того, як Конгрес США відхилив законопроект про комп'ютерну безпеку, підготовлений адміністрацією президента Обами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram