ГоловнаСвіт

В Іраку бойовики захопили в'язницю, є жертви

Втекли близько ста ув'язнених.

В Іраку бойовики захопили в'язницю, є жертви
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Бойовики в ніч проти 28 вересня захопили в'язницю в місті Тікріт, Ірак, повідомляє агентство AFP.

За даними поліції, жертвами нападу стали чотири охоронці та два бойовики, однак представник МЗС Іраку заявляє, що загинули два охоронці.

Тим часом, відомості про те, яким чином бойовики проникли до в`язниці також розходяться. Так, поліція вважає, що бойовики або проникли у в'язницю після того, як терорист-смертник підірвав вхідні ворота, або після нападу ув'язнених на охоронців.

Свідки кажуть, що бойовики підірвали частину тюремної огорожі, що дозволило близько ста ув'язненим опинитися на волі.

Крім того, нападники захопили всі входи в будівлю в'язниці, а також наглядові вежі. Зараз будівля в'язниці оточена поліцейськими, а в місті було оголошено комендантську годину.

Нагадаємо, схожий напад стався в Іраку 1 серпня. Тоді бойовики захопили в'язницю в місті Таджі на північ від Багдада, підірвавши вхідні ворота.

Терористичні атаки в Іраку почастішали після виведення з країни американського військового контингенту  наприкінці 2011 року. У липні 2012 року угруповання "Ісламська держава Ірак", пов'язане з "Аль-Каїдою", оголосило про початок "нової військової кампанії" проти уряду країни. У серпні жертвами терористів стали 278 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram