ГоловнаСвіт

Британський прем'єр зганьбився на американському телешоу

Кемерон не зміг пояснити значення терміна "Magna Carta".

Британський прем'єр зганьбився на американському телешоу
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон зганьбився на популярному шоу американського телеведучого Девіда Леттермана, в якому взяв участь, перебуваючи у США з робочим візитом. Британський прем'єр не зміг пояснити значення терміна "Magna Carta" - латинської назви Великої хартії вольностей - документа 13 століття, який лежить в основі британського конституційного права.

Утім, прем'єр не зміг назвати місце і час підписання хартії. Не зміг відповісти Девід Камерон і на питання, хто написав відому британську патріотичну пісню 18 століття "Володій, Британіє, морями".

Відчуваючи, що шоу складається для нього не дуже вдало, пан Кемерон пожартував: "Схоже, моя кар'єра у вас на шоу закінчилася".

Як пише британська газета Daily Telepgraph, це була перша поява будь-якого діючого британського прем'єр-міністра на шоу Леттермана. "Джерела на Даунінг-стрит, 10 визнали, - пише газета, - що прихід на іронічне шоу пана Леттермана був ризикованим кроком, але цей ризик був виправданий, адже кілька разів прем'єр-міністрові вдалося зірвати оплески в студії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram