ГоловнаСвіт

Польща вважає випадковою заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи

Представники найбільшої опозиційної партії заявили, що заміна тіл дискредитує польську владу.

Польща вважає випадковою заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає випадковою заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи, яку цього тижня підтвердила польська прокуратура.

Про це міністр сказав польським журналістам у Нью-Йорку, де бере участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН.

"Я не говорив би так, як це випливає із запитання, що хтось зробив це навмисно в політичних цілях. Думаю, що це була просто людська помилка", - сказав Сікорський.

Міністр назвав дуже прикрим факт, що відбулася заміна тіл жертв трагедії, зазначивши, що повну інформацію на цю тему сьогодні в польському Сеймі надасть міністр юстиції Ярослав Говін.

"Із поваги до родин жертв краще, щоб про такі справи говорили стримано", - додав він. Водночас президент Польщі Броніслав Коморовський, який також перебуває в Нью-Йорку, не коментував цю справу польським журналістам.

"Свого часу я взяв за правило в закордонних поїздках говорити якомога менше про справи в Польщі. Важко говорити про складну справу з такої великої відстані", - сказав глава Польської держави.

25 вересня польська військова прокуратура офіційно підтвердила, що щонайменше тіла двох жертв Смоленської трагедії 10 квітня 2010 року було переплутано, їх поховано в Польщі не під своїми іменами. Відомство повідомило про намір провести ексгумацію тіл іще 4 із 96 жертв цієї авіакатастрофи.

Представники найбільшої опозиційної партії "Право і справедливість" заявили, що заміна тіл дискредитує польську владу, яка неодноразово запевняла, що зробила все для гідного поховання жертв трагедії.

Польська прокуратура повідомила, що її слідчі не проводили ідентифікації та розтину тіл жертв трагедії після їх доставки до Польщі, оскільки довіряла матеріалам, що їх надала російська сторона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram