ГоловнаСвіт

Кемерон закликав ООН активізувати зусилля щодо Сирії

Прем'єр-міністр також поклав відповідальність за сирійський конфлікт на Росію і Китай.

Кемерон закликав ООН активізувати зусилля щодо Сирії
Дэвид Кэмерон

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон під час промови на Генеральній асамблеї ООН у середу, 26 вересня, поклав відповідальність за війну в Сирії на Росію і Китай.

Про це повідомляє BBC.

Кемерон послався на дані гуманітарної організації Save The Children ("Врятуйте дітей"), згідно з якими урядові війська Башара Асада катували й убивали сирійських дітей.

"Якщо хтось має сумніви стосовно жахіть, яких Асад заподіяв своєму народу, просто подивіться на докази, опубліковані Save the Children", - заявив він.

Як зазначає ВВС, хоча глава британського уряду не називав конкретних країн, у своїй промові він з певністю мав на увазі, що РФ і КНР відповідальні за сирійський конфлікт.

"Кров цих дітей - це жахлива пляма на репутації ООН. Особливо на репутації тих, хто не допоміг зупинити жахливі злочини, а в деяких випадках навіть підтримували заснований на терорі режим Асада. Якщо статут Організації Об'єднаних Націй повинен щось означати в 21 столітті, то ми повинні зараз об'єднатися для підтримки швидкого політичного переходу", - наголосив він.

Нагадаємо, Росія і Китай тричі ветували резолюції Радбезу ООН щодо Сирії.

Тим часом Кемерон пообіцяв, що його країна виділить додаткові $12 млн на гуманітарну допомогу Сирії, а також закликав країни ООН надати всебічну підтримку демократіям, створеним унаслідок "Арабської весни".

Нагадаємо, за даними правозахисників, з березня 2011 року, коли почалося антиурядове повстання, жертвами насильства в Сирії стали 27 тисяч осіб. Більш ніж 250 тисяч сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram