ГоловнаСвіт

МАГАТЕ: зростання світової ядерної енергетики уповільнилося після Фукусіми

У  час, коли Європа відмовляється від ядерної енергії, Азія розширює свої генеруючі потужності.

МАГАТЕ: зростання світової ядерної енергетики уповільнилося після Фукусіми
архивное фото
Фото: www.iaea.org

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) скоротило свій прогноз щодо зростання світового ринку атомної енергетики, оскільки промисловість продовжує перебувати під впливом катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" в Японії.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

При цьому МАГАТЕ зауважує, що ядерна енергетика в Азії продовжує розвиватися, в основному в Китаї і в Південній Кореї. Попри це, агентство знизило свій прогноз щодо числа ядерних генеруючих потужностей у світі до 2030 року. Всупереч очікуванням, прогнози агентства після землетрусу та цунамі в березні 2011 року, які пошкодили АЕС "Фукусіма", становили 8-16%, що лише на 1-9% менше порівняно з минулим роком.

МАГАТЕ повідомило на своєму сайті, що число генеруючих потужностей збільшиться на 25-100% до 2030 року, залежно від низки чинників, як-от зростання світової економіки.

"Очікують продовження розвитку ядерної енергетики після ядерної катастрофи на "Фукусіма Даічі", однак набагато повільніше, ніж передбачали рік тому", - написало МАГАТЕ.

Нагадаємо, після кризи на "Фукусімі", внаслідок якої радіація поширилася на величезні площі, Німеччина, Швейцарія та Бельгія вирішили відмовитися від ядерної енергетики.

МАГАТЕ заявило, що до 2030 року світова ядерна потужність зросте до 456-740 гігават порівняно з 370 ГВт нині. 2011 року прогнозували зростання потужності до 501-746 ГВт. 2010-го цей прогноз становив 546-803 ГВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram