ГоловнаСвіт

Росія все-таки підмінила тіла жертв авіакатастрофи під Смоленськом

Одна з жінок була легендарною особистістю незалежного польського профспілкового руху "Солідарність".

Росія все-таки підмінила тіла жертв авіакатастрофи під Смоленськом
Фото: telegraf.lv

Тіла двох жертв Смоленської авіакатастрофи, найімовірніше, переплутали в Росії через неправильне їх визначення, а польська прокуратура не проводила повторного розтину та ідентифікації через те, що довірилася російській стороні.

Про це пише польська Gazeta Wyborcza.

Видання зазначає, що у польських слідчих підозри можливої заміни деяких тіл жертв трагедії 10 квітня 2010 року з'явилися в травні цього року, коли прокуратура отримала документацію про їх розтині від росіян.

"Вони свідчать, що найбільш правдоподібно помилка сталася в Росії відразу після катастрофи і може бути наслідком неправильного визначення тіл", - пише газета, зазначивши, що матеріали російських слідчих були перекладені в липні.

"Ми не мали жодної інформації, щоб щось відбувалося всупереч законодавству. Панувало правило взаємної довіри", - сказав прес-секретар головної військової прокуратури Польщі Збігнев Жепа.

Зазначимо, сьогодні польська прокуратура підтвердила, що щонайменше тіла двох жінок, загиблих в Смоленській катастрофі, були замінені між собою і поховані в Польщі. Одна з жінок була легендарною особистістю незалежного польського профспілкового руху "Солідарність" Ганна Валентинович.

Прокуратура планує провести ексгумацію ще 4 жертв з 96 жертв цієї катастрофи.

Нагадаємо, літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Всі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram